bar

pondelok 16. apríla 2012

The skin i live in

Film som si pozrel včera večer a z môjho pohľadu bol vynikajúci. Bohužiaľ sa na nete dá dopátrať iba k španielskej verzii s anglickými titulkami no to mi vlastne vôbec nevadilo. Film sa začína v dome doktora Ledgarda (Antonio Banderas), ktorý pracuje na svojom vlastnom projekte, a to koži jedného dievčaťa.



Dievča či žena je očividne v moci doktora a nemôže opustiť svoju miestnosť. Vlastne sa mi ani na začiatku nezdalo že by sa snažila utiecť alebo niečo podobné, skôr naopak. Dievča mi príde ako z iného sveta, vytrhnuté z reality no film ide ďalej bez vysvetlenia. Doktor na nej pôvodne robil experiment ktorý mal jej kožu urobiť odolnejšiu (čo nie je až tak podstatné, no malo to zdôrazniť jeho zanietenosť a genialitu).

V strede filmu sa udeje niečo (čo vám nechcem prezrádzať) a doktor ostane sám. Nájde vinníka tejto situácie a začne ho postupne meniť na obraz strateného dievčaťa. Vtedy to začne byť naozaj psychologický thirriler. Koniec je svojim spôsobom smutný aj šťastný, ale asi aj spravodlivý. Film naozaj odporúčam.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára